• CONGRATULATIONS!
joomla slideshow with caption

Majlis Penyampaian Watikah Pelantikan Badan Kepimpinan Pelajar 2016. Dirasmikan oleh Tuan Hj. Jaafar  b. Ismail yg mewakili Yang Berbahagia Pengarah Pendidikan , Negeri Kelantan.Majlis diadakn di Dewan Sultan Muhammad V, SM Sains Tengku Muhammad Faris Petra , pada Ahad 31 Jan 2016. Pada majlis ini seramai 77 orang  Pengawas Sekolah , 38 orang Pembimbing Rakan Sebaya (PRS), 40 orang Badan Pelajar Islam (BPI) , 40 orang Pengawas Pusat Sumber Sekolah dan 26 orang ketua dan penolong tingkatan kelas telah menerima watikah pelantikan.

SMSTMFP as IB World School

SM SAINS TENGKU MUHAMMAD FARIS PETRA

is authorised to offer International Baccalaureate (IB) Middle Years Programme .

IB World Schools share a common philosophy—a commitment to improve the teaching and learning of adiverse and inclusive community of students by delivering challenging, high quality programmes of international education that share a powerful vision.

For further information about the IB and its programmes, visit www.ibo.org

Events

No events

MYPIB@SMSTMFP

Bengkel MYP-IB PAI
27 Jul 2016 15:31 - WebmasterBengkel MYP-IB PAI

Bengkel MYPIB...guru-guru Pendidikan Islam. Toward IB World School !!!

Perbincangan MYPIB Assessment
27 Jul 2016 15:23 - WebmasterPerbincangan MYPIB Assessment

Perbincangan tentang MYP Assessments - antara guru-guru B. Inggeris (Pn. Azalina), B. Jepun (P [ ... ]

Facebook@SMSTMFP