• CONGRATULATIONS!
  • CONGRATULATIONS!
  • CONGRATULATIONS!
joomla slideshow with caption

3 pelajar SMS Tengku Muhammad Faris Petra,  iaitu Muhammad Izzat bin Khairul Hisham, Muhammad Amzar Danial bin Razak dan Muhaimin Hazmi bin Khairul Nizam telah menyertai "Malaysia Conference of Young Scientist (MyCYS ) 2016 " anjuran SMS Alam Shah dan UPM telah berjaya menambah koleksi pingat emas dalam bidang Penyelidikan dan Pembangunan.

Kajian bertajuk "Ethanol From Cellulose By Termites" dipertandingkan dalam domain kimia bersama 42 kajian lain dalam pelbagai domain iaitu Matematik, Fizik, Kimia dan Biologi.

Konferens ini berlangsung selama 3 hari di Jabatan Biologi UPM bermula 29/01 hingga 31/01 dan telah berjaya mencungkil ramai saintis muda dan idea2 bidang penyelidikan sama ada secara "applied research atau fundamental reserch" yang setanding dengan penyelidikan antarabangsa.

Upacara penganugerahan pingat telah disempurnakan oleh Prof Dr Ahmad bin Ismail, Ketua Jabatan Biologi, Fakulti Sains, UPM.

SMSTMFP as IB World School

SM SAINS TENGKU MUHAMMAD FARIS PETRA 

is authorised to offer International Baccalaureate (IB) Middle Years Programme .

 IB World Schools share a common philosophy—a commitment to improve the teaching and learning of adiverse and inclusive community of students by delivering challenging, high quality programmes of international education that share a powerful vision.

 For further information about the IB and its programmes, visit www.ibo.org

 

 

 

 

Events

No events

MYPIB@SMSTMFP

Bengkel MYP-IB PAI
27 Jul 2016 15:31 - WebmasterBengkel MYP-IB PAI

Bengkel MYPIB...guru-guru Pendidikan Islam. Toward IB World School !!!

Perbincangan MYPIB Assessment
27 Jul 2016 15:23 - WebmasterPerbincangan MYPIB Assessment

  Perbincangan tentang MYP Assessments - antara guru-guru B. Inggeris (Pn. Azalina), B. Jepun (P [ ... ]

Facebook@SMSTMFP